Sunday, 5 January 2014

Meet Sven, the main character in a book I've been working on during my term at HDK (The School of Design and Crafts). Final exam's due in a few days. I guess I'll be as nervous as poor Sven (who doesn't want to go to Örjan's birthday party).

---

Det har inte blivit många inlägg på den här bloggen sen jag kom in på kursen på HDK. Jag borde ha gjort några, vi har haft så himla roligt! Workshops och inspirerande föreläsningar 2-3 dagar i månaden under ett halvår, varav ett seminarium på Akvarellmuseet i Skärhamn och nu, snyft, examen om några dagar. Vill inte att det ska ta slut!

Jag har skrivit två berättelser, den första blev för lång så jag skrev en ny. Begränsningen har varit 12 uppslag, med bara några rader text på varje uppslag. Tack vare alla våra skrivövningar kändes det busenkelt att komma på en ny handling. Den första skrev jag under hela sommaren, den andra skrev jag på en dag. Fast okej, jag ändrar ju i formuleringarna hela tiden, så helt klar blir den visst aldrig. Det svåraste har varit att a) inte skriva för mycket, 2) att hitta utseendet på karaktärerna och 3) behålla deras utseende boken igenom. Sven har pendlat mellan att se ut som allt mellan två till åtta år, klurigt.

På fredag ska jag läsa upp berättelsen för klassen och representanter för två bokförlag. Lite nervöst är det ju, hade gärna velat läsa först av alla så att det var avklarat sen... Men det ska bli spännande att se vad mina kurskompisar har skrivit, de är så duktiga allihop! Fortsättning följer.

2 comments:

  1. Åh, du läser Bilderböcker för barn, va? :) Jag kom in på den kursen och skulle ha gått denna termin, men det blev ändrade planer. Tråkigt på ett sätt men kul på ett annat :) Kanske någon gång i framtiden. Kan tänka mig att det är en himla bra och rolig kurs!

    ReplyDelete
  2. Ja precis, Sofie! Försök gå den kursen om du får möjlighet någon annan gång, den har varit SÅ bra!

    ReplyDelete